Aanbouw & opbouw

Aanbouw & opbouw

Vindt u uw huis of bedrijfspand te klein? Met een aanbouw of opbouw creëert u extra vierkante meters en een woon- of werkomgeving die helemaal bij u past. Als gespecialiseerd aannemer in de regio Bergschenhoek helpen we u graag met het realiseren van uw aanbouw of opbouw.

 

Aanbouw of opbouw: meer comfort, meer waarde

Een aanbouw of opbouw zorgt naast extra ruimte vaak ook voor meer sfeer en licht in uw kamer. Een aanbouw geeft extra leefruimte. Een serre met veel glas maakt de ruimte ook veel lichter, sfeervoller en prettiger om in te verblijven. En met een dakkapel of dakopbouw wordt u zolder een ruime en lichte slaapkamer. Hierdoor stijgt ook de waarde van uw pand.

Voor meer informatie over dakkapellen klik hier.

Aanbouw of opbouw: checklist verbouwing

Er zijn verschillende manieren om uw huis of bedrijfspand uit te bouwen, de één ingrijpender dan de andere.
Maar een eenvoudige verbouwing is het meestal niet. Daarom nemen we de tijd om samen met u de plannen uit te werken. Hieronder vindt u een checklist met punten waar u zelf vooraf al over na kunt denken. Natuurlijk kunnen we u op alle punten adviseren of assisteren.

  • Vraag bij de gemeente na of een vergunning nodig is.
  • Onderzoek de bodemgesteldheid. Is er een (extra) fundering nodig?
  • Bepaal de afmetingen van uw aanbouw (… x … x … mm) en de doorbraak van de muur of het dak naar het nieuwe deel.
  • Bepaal het budget voor het realiseren van uw aanbouw of opbouw. Neem altijd een marge voor onvoorziene kosten.
  • Kies het soort aanbouw, wilt u prefab of maatwerk? Prefab is vaak iets goedkoper, maar maatwerk sluit optimaal aan bij uw bestaande pand.
  • Bepaal de uitstraling van uw uitbouw. Gaat u voor klassiek, modern of iets daar tussenin?
  • Kies vervolgens het materiaal voor de buitenwanden, kozijnen en deuren en het dak van uw uitbouw (bijvoorbeeld metselwerk, hout, kunststof en glas). Denk hierbij ook na over toekomstig onderhoud.
  • Bepaal de binnenafwerking voor vloeren, wanden en plafond (bijvoorbeeld stukwerk, schilderwerk en vloerbedekking)
  • Vergeet ook de isolatie, ventilatie, verlichting, verwarming en andere installaties niet.

Aanbouw of opbouw: duidelijke plannen en kosten

Een goede voorbereiding is het halve werk. We komen dus graag vrijblijvend bij u langs om de plek van uw toekomstige aanbouw of opbouw te bekijken en de plannen te bespreken. We adviseren u graag over de mogelijkheden en materialen. Daarbij kijken we met u naar totale het kostenplaatje van uw aanbouw, dus ook naar de onderhoudskosten. U kunt bij ons ook specifiek kiezen voor duurzame of energiebesparende materialen, die uw energiekosten verlagen en uw comfort verhogen.

Aanbouw of opbouw: goede communicatie tijdens de uitvoering

Tijdens de uitvoering houden we u steeds op de hoogte van de planning, de werkzaamheden en het budget. Ook goed om te weten: we doen er alles aan om de overlast voor u en uw buren of omwonenden zoveel mogelijk te beperken. We zorgen er, eventueel met hulp van externe deskundigen, voor dat praktische zaken als de fundering, constructie en vergunningen perfect in orde zijn. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan, ook niet achteraf.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij een aanbouw of opbouw? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op