Dakkapel

Dakkapel

Wilt u meer ruimte en licht onder uw schuine dak? Dan is een dakkapel een logische en relatief eenvoudige oplossing. Met een dakkapel tovert u een donkere zolder om in een frisse, ruime kamer waar u fijn kunt wonen, werken of slapen.

Als Aannemingsbedrijf in de regio Bergschenhoek helpen we u graag bij het plaatsen van een dakkapel die aan al uw wensen en eisen voldoet.

 

Meer licht, meer ruimte, meer waarde

Een dakkapel zorgt op een donkere zolder voor een oase van licht en ruimte. Een dakkapel is weliswaar wat duurder dan een eenvoudig dakraam, maar door de extra bruikbare ruimte stijgt ook de waarde van uw huis of bedrijfspand. Een dakkapel maakt van uw zolder namelijk een volwaardige leefruimte, die op allerlei manieren benut kan worden. En dat terwijl het niet veel tijd kost om een dakkapel te plaatsen.

Soorten dakkapellen

U kunt kiezen voor een prefab dakkapel, die in de fabriek volledig op maat wordt gemaakt, of voor een traditionele dakkapel die we op locatie opbouwen. Wat betreft het materiaal zijn er drie soorten dakkapellen: houten, kunststof en polyester dakkapellen.

Materiaalkeuze

Een houten dakkapel heeft een karakteristieke uitstraling en is bijzonder geschikt voor maatwerk. U heeft alle vrijheid in de kleurkeuze, details en afwerking, omdat hout makkelijk te bewerken en te schilderen is.

Kunststof dakkapellen worden gemaakt op een houten basisconstructie. Kunststof is goed bestand tegen alle weersinvloeden. Daarnaast zijn kunststof dakkapellen erg goed geïsoleerd, omdat kunststof warmte en geluid goed tegenhoudt.

Een polyester dakkapel bestaat enkel uit kunststof (dus geen houten basisconstructie). Doordat de constructie uit één stuk bestaat is het warmteverlies minimaal. Een polyester dakkapel isoleert dus het beste.

Waarom uw dakkapel isoleren?

Het isoleren van de dakkapel zorgt voor een comfortabele leefruimte onder het dak en een besparing op de energierekening. Gemiddeld verliest een huis 30% van zijn warmte door het dak, omdat warme lucht stijgt. De dakkapel is onderdeel van het dak. Zowel goede wandisolatie als dakisolatie is bij een dakkapel dus extra belangrijk. Dan blijft in de winter de warmte binnen en is uw energieverbruik lager. In de zomer blijft de ruimte onder het dak juist langer koel.

Niet alleen de dakkapel zelf moet van de juiste isolatiematerialen worden voorzien, ook het juiste isolatieglas is belangrijk. U plaatst natuurlijk het liefst zo groot mogelijke ramen in uw dakkapel, aangezien u dan het meeste daglicht binnenkrijgt. Echter, hoe groter de ramen, des te meer warmte er verloren gaat wanneer u niet voor de juiste beglazing kiest.

Neem contact met ons op