Energiebesparing

Energiebesparing

Energie besparen is relatief eenvoudig. Met kleine ingrepen of verbouwingen verbetert u het energieverbruik van uw huis of bedrijfspand al flink. En dat is zeker de moeite waard, want daarmee helpt u het milieu én uw portemonnee! Daarnaast verhoogt u het comfort en de waarde van uw pand, zeker nu een energielabel verplicht is bij verkoop of verhuur. Een energiezuinig gebouw heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en ventilatie of zonnepanelen.

Goede isolatie

Het verbeteren van de isolatie van uw woning of kantoor kost eenmalig geld, maar verlaagt uw energiekosten blijvend. Zeker oude huizen en gebouwen zijn vaak slecht geïsoleerd. Door het aanbrengen of verbeteren van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas verlaagt u uw energierekening al snel met honderden euro’s per jaar. Bovendien vergroot goede isolatie het comfort: u heeft minder last van tocht en ruimtes worden gelijkmatig verwarmd. De meeste isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen. Wij adviseren u hier graag over.

Energiezuinige verwarming en ventilatie

U kunt op veel manieren besparen op uw verwarming en warm water. Dit kan heel eenvoudig met bijvoorbeeld een klokthermostaat of waterbesparende kraan. Wist u dat een waterbesparende douchekop tot wel 20% warm water bespaart?

Er is nog veel meer voordeel te behalen met het vervangen van uw oude cv-ketel door een energiezuinige HR-ketel. Wilt u nog een stapje verder gaan? Denk dan aan een zonneboiler, warmtepomp of een HRe-ketel die warm water én elektriciteit levert. Ook balansventilatie, die met warme lucht uit uw pand de ingevoerde frisse lucht opwarmt, bespaart veel energie.

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder. Dat komt door subsidies van de overheid, maar ook doordat er de laatste jaren veel is verbeterd in kwaliteit, levensduur en rendement. Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit en voorziet uw woning of bedrijfspand zo (deels) van duurzame energie. Hiermee bespaart u ook flink op uw energierekening. Als er meer stroom wordt opgewekt dan u gebruikt, dan kunt u dit terugleveren aan het net.

Laat u wel goed informeren over het plaatsen van zonnepanelen. De mogelijkheden, hoeveelheid en het rendement van verschillende soorten zonnepanelen verschillen per situatie.

Een interessante investering

Energiebesparing is een interessante investering. De opbrengst van de energiebesparing dekt (een groot deel van) de kosten. Bovendien profiteert u van een comfortabeler huis of kantoor én is uw pand bij verkoop meer waard met een beter energielabel. Op www.verbeteruwhuis.nl ziet u hoe uw huis kunt verbeteren en wat dit kost en oplevert.

U ziet ook direct welke maatregelen gesubsidieerd zijn. Als huiseigenaar kunt u met de Energiebespaarlening tegen een gunstig rentepercentage een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Kijk voor meer informatie over de lening, looptijden en rentepercentages op www.energiebespaarlening.nl.

Neem contact met ons op