Nieuwbouw

Nieuwbouw

De nieuwbouw van een eigen huis of bedrijfspand heeft veel voordelen. U kunt uw pand helemaal laten bouwen zoals u dat wilt. Maar er komt ook veel bij kijken. Daarom zoekt u een betrouwbare en ervaren partij om mee te werken. Als gespecialiseerd aannemer in Bergschenhoek nemen we u stap voor stap mee in het nieuwbouwproces.

Nieuwbouw: prefab of op maat

U heeft een kavel gekocht en wilt daar uw nieuw huis of bedrijfspand op laten bouwen. Waar moet u dan beginnen? Een goede eerste stap is de keuze voor het soort huis. Wilt u uw pand helemaal op maat laten ontwerpen? Of kiest u voor prefab catalogusbouw? Met een eigen ontwerp heeft u natuurlijk alle vrijheid, maar een standaard ontwerp is vaak een stuk goedkoper en alle details zijn al uitgedacht. Een tussenvorm kan natuurlijk ook. Of u kunt de ruwbouw van uw pand casco laten opleveren, waarna u zelf of in eigen beheer de afbouw doet.

Nieuwbouw: bouwmethode

Het casco van uw nieuwbouwpand hangt samen met de bouwmethode. Het casco bestaat uit de dragende delen van het pand en de wind- en waterdichte schil. U kunt hiervoor kiezen uit traditionele bouw of prefab bouw. Bij traditionele bouw wordt het casco op de bouwplaats gemaakt. Prefab bouwdelen worden in een fabriek op maat gemaakt en op de bouwplaats snel en eenvoudig in elkaar gezet. Prefab bouwdelen kunnen van hout zijn (houtskeletbouw) of bijvoorbeeld van beton (montagebouw).

Nieuwbouw: programma van eisen

Als u de bouwmethode heeft gekozen, dan kunt u het programma van eisen opstellen. Hierin staat in detail waar uw woning aan moet voldoen. Het grootste voordeel van zelf een huis bouwen, is dat u helemaal bepaalt hoe uw woning eruit gaat zien. U heeft dus flink wat te kiezen. Welk bouwstijl heeft uw voorkeur? Modern, klassiek of jaren 30? Stelt de gemeente hier welstandseisen aan? En hoe ziet de ideale indeling eruit? Hoeveel kamers heeft u bijvoorbeeld nodig en hoe groot moeten die zijn?

Nieuwbouw: materiaalkeuze

De keuze van het materiaal van uw nieuwbouw is ook erg belangrijk, dat wordt nog wel eens onderschat. Het materiaal bepaalt het toekomstige onderhoud en dus ook uw onderhoudskosten. Een goedkoop materiaal dat veel onderhoud vraagt, kan op termijn toch duur uitvallen. We adviseren u graag bij de keuze voor de materialen en nemen u mee in het totale kostenplaatje. Met behulp van het label Greenworks kunnen we samen met u specifiek kiezen voor duurzame materialen die rekening houden met het milieu en uw comfort als gebruiker. We bekijken welke oplossingen het beste zijn qua isolatie, verwarming, ventilatie en verlichting. Natuurlijk zorgen we ook dat uw nieuwbouw voldoet aan alle geldende eisen rond (brand)veiligheid. Comfortabel wonen en werken betekent ook: een veilig gevoel.

Geen verrassingen achteraf

Een eigen huis of pand bouwen doet u waarschijnlijk maar één keer, wij doen het met regelmaat. We adviseren u dan ook graag over alle mogelijkheden. Ook tijdens de uitvoering communiceren we helder, zodat u continu weet hoe we ervoor staan met de planning en het budget. Zo helpen we u graag om uw nieuwbouwdroom te realiseren.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij nieuwbouw? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op