Prefab woning laten bouwen

Prefab woning laten bouwen

Een prefab woning is een kant-en-klare woning die we in de fabriek volledig op maat maken. Op locatie voegen we de verschillende onderdelen van de prefab woning, zoals de wanden en het dak, samen. Op deze manier verkorten we de bouwtijd flink. Metselen is immers niet nodig en we hoeven geen rekening te houden met de droogtijd.

Oriënteert u zich op de mogelijkheden voor de nieuwbouw van een prefab woning? Wij adviseren u hier als Aannemingsbedrijf in Bergschenhoek graag in.

 

Uit welke onderdelen bestaat een prefab woning?

Als u kiest voor een prefab woning van beton kunt u zelf bepalen in hoeverre we het huis voor u afbouwen. U kunt alleen het casco van uw huis laten bouwen en de afbouw zelf doen. Maar in overleg kunt u ook de isolatie, het gevelmetselwerk en de dakafwerking zelf of in eigen beheer uitvoeren. Zo bespaart u eventueel kosten.

Houd er wel rekening mee dat in het voorbereidingsproces, dus voor de wanden en vloeren in productie gaan, duidelijk moet zijn waar de installaties komen. Dat is op de bouwplaats niet meer te wijzigen.

Natuurlijk bouwen we de prefab woning ook graag helemaal voor u af, inclusief alle voorzieningen en het leidingwerk. Bij een prefab woning van beton bestaan de muren, de vloerplaat en de gevel uit betonnen elementen. De buitenmuren kunnen met sierpleister worden afgewerkt, maar er zijn nog veel meer gevelbekledingsmaterialen mogelijk.

Voordelen van een prefab woning

  • Snelle bouw: nadat de fundering is gelegd kan de woning als een bouwpakket in elkaar worden gezet. De binnen- en buitenmuren zijn al op maat gemaakt en hoeven dus niet meer opgebouwd te worden. Ook bij slecht weer kan er gebouwd worden.
  • Lagere bouwkosten: aangezien de bouw snel verloopt, zijn de kosten voor arbeid en bouwplaatsinrichting tot een minimum beperkt.
  • Kwaliteit is gegarandeerd: de verschillende bouwdelen worden onder gecontroleerde omstandigheden op maat gemaakt, waardoor de kwaliteit uniform is.
  • Energiebesparing: de bouwdelen sluiten naadloos op elkaar aan, zodat er luchtdicht geïsoleerd kan worden. Dit leidt tot energiebesparing.

Nadelen van een prefab woning

  • Architectonische beperkingen: de keuze uit verschillende bouwstijlen is vrij uitgebreid. Toch zijn er architectonische beperkingen, omdat gewerkt wordt met standaard prefab elementen.
  • Het voorbereidingsproces is langer en je moet al vroeg keuzes maken.
  • Als u akkoord bent met de basisplannen en de productie van het huis is begonnen, kunt u niet meer afwijken van de plannen.
  • Geschiktheid van de locatie: we moeten de prefab bouwdelen vanaf de fabriek naar de bouwlocatie transporteren. Dat vergt een nauwkeurige logistieke planning. De locatie moet ook geschikt zijn voor zware transportwagens en bouwkranen.
Neem contact met ons op